Rasmus sine egne erfaringer om ensomhed til at hjælpe andre unge

FOTO: Nicoline Lodahl Karlsen

Ensomhed vokser blandt unge mennesker, og de er nu en af de befolkningsgrupper, der føler sig mest ensomme i Danmark. Rasmus Nielsen har haft ensomheden tæt inde på livet. Gennem HUSRUM er han kommet ud på den anden side, og i dag bruger han sine erfaringer til at hjælpe andre unge.

Sådan starter den fine artikel i Aarhus Panorama, som har mødt Rasmus til en snak om ensomhed, HUSRUM og det at give tilbage. 

Som 28-årig startede Rasmus i en samtalegruppe i HUSRUM. Forud hans første møde i HUSRUM, havde Rasmus næsten ikke haft kontakt med nogen i ti år. Social forbi og ensomhed havde bragt Rasmus i et vakuum, hvor dagene blev tilbragt alene i hans lejlighed. Med en henvisning fra en socialrådgiver, mødte Rasmus på i en af HUSRUMs samtalegrupper for ca. fem år siden, og i dag giver han tilbage til andre unge, som er ensomme og/eller psykisk sårbare. 

 

"Vi kan se, at der er nogle unge, som fra en tidlig alder falder udenfor fællesskaberne. Derfor får de heller ikke værktøjerne med til, hvordan man indgår i et fællesskab og møder nye mennesker", siger Marie Nyegaard Landssekretær og Leder i HUSRUM. 

 

I dag bor Rasmus med sin kæreste, og er næsten færdig med sit studie. "Det giver mening for mig at dele mine erfaringer, så andre unge kan spejle sig i dem", afslutter Rasmus. 

 

Læs den fulde artikel på s. 16. 

 

Kontakt HUSRUM, hvis du eller en du kender har brug for støtte til at blive en del af et rummeligt fællesskab.