Helhedsorienterede forløb for unge med særlige behov

STRØMMEN er et tilbud for unge i alderen 18-30 år med generelle eller specifikke indlæringsvanskeligheder. Tilbuddet retter sig mod unge der har brug for støtte til at bo for sig selv og unge, der ønsker at uddanne sig i et STU-forløb. Der er også mulighed for at være tilknyttet STRØMMEN i en af deres mange eksterne boliger. 

STRØMMEN tilbyder bostøtte og/eller erhvervsstøtte til unge, som enten bor hjemme, som bor for sig selv eller som bor i et af bokollegierne tilknyttet STRØMMEN. 

STRØMMEN er et tilbud under Almenboligloven § 105. STRØMMEN har 46 interne pladser og ca. 60 eksterne pladser som er variable. 

Til STRØMMEN er der tilknyttet to boliger: STARTBO og Bogruppen Adelgade. Boligerne er til unge, som har brug for støtte til at lære at bo selv, og blive klar til uddannelse eller beskæftigelse. Læs mere om STARTBO og Bogruppen Adelgade

Kontakt 

Strømmen 5C, 8960 Randers SØ

Tlf.: 8640 5544

E-mail: iinfo@stroemmen.nu

Læs mere på STRØMMENs hjemmeside

Følg STRØMMEN på Facebook

Forstander Kim Blach Pedersen, e-mail: 

kim@stroemmen.nu

Formand Karen Brix Roed, e-mail: kabr@sosuoj.dk

STU-forløb

STRØMMENs STU-tilbud tager afsæt i værkstedsundervisning inden for butik, lager og transport. Uddannelsen har særligt fokus på indretning, design, håndværk, salg og service, sociale medier, lager og transport. Uddannelsen foregår primært i genbrugsbutikken Finderiet. Eleverne har også mulighed for at bo i en af STRØMMENs boliger i Randers Midtby. 

Bostøtte i egen bolig

Bostøtte i egen bolig er et tilbud for unge, der i en kortere eller længere periode har brug for støtte til at få struktur i hverdagen og gennemføre praktiske gøremål, som f.eks. økonomi, post, opgaver i hjemmet og hygiejne. STRØMMEN støtter også i at skabe og vedligeholde sociale netværk. 

 

Erhvervstræning

Erhvervstræning på STRØMMEN er et tilbud for unge med særlige behov, med henblik på at afklare og udvikle den unges arbejdsevne, og etablere en jobmulighed. STRØMMEN samarbejder med en række private og offentlige virksomheder, hvor unge kan komme i et praktikforløb og senere eventuelt tilbydes job. Ofte vil den unge blive tilbudt en mentor på den respektive arbejdsplads, som støtter og vejleder den unge undervejs. 

Klub og sociale aktiviteter

Sammen med ULF-Randers arrangerer STRØMMEN forskellige klubaktiviteter ca. én gang om ugen. Aktiviteterne rummer alt fra julefrokost, biografture, weekendture til den årlige sommerferie i udlandet. Derudover er der faste aktiviteter som fællesspisning hver tirsdag.