Forståelse af spiseforstyrrelsens funktion og de bagvedliggende, psykologiske forhold er central for tilgangen til og behandlingen af mennesker med spiseforstyrrelser. Foruden de vanskeligheder, som lidelsen medfører for personen selv, er det også velkendt, at arbejdet med mennesker med spiseforstyrrelser kan vække kraftige følelser hos fagprofessionelle og pårørende. Foruden indvirkningen på den enkelte pårørende eller fagprofessionelle medarbejder påvirkes også systemerne omkring personen og deres indbyrdes samarbejde.
Kursusindhold:
Kursusdagen omfatter oplæg om spiseforstyrrelse og spiseforstyrrelsens funktion,
empatibevarelse, mentalisering, mestring og miljøterapi. Kurset veksler mellem oplæg,
gruppearbejde og diskussioner på plenum, og dagen vil have fokus på både teori og praksis. På kurset vil vi tale om nogle af de centrale indre dynamikker, der kan optræde hos personer med spiseforstyrrelser, ligesom vi vil dykke ned i, hvordan disse kan udspille sig i nære relationer (fx. søskende- eller søskendelignende relationer på eksempelvis sengeafdelinger eller bosteder) og i de systemer, som omgiver personen.
Kurset henvender sig til pædagoger og andet tværfagligt personale, som arbejder med børn og unge indenfor målgruppen.
Dagen varer fra 8.30-15.00, hvor der veksles mellem oplæg fra psykologer, gruppearbejde, diskussion og oplæg med praksiseksempler fra Holmstrupgård. Der er forplejning i form af formiddagskaffe med brød, frokost og eftermiddagskaffe med kage. Nærmere program følger inden kursusstart.
Undervisere:
Psykologer fra Holmstrupgård Pia Walfrid og Ragnhild Saxvig Callesen. Begge har viden og erfaring på både unge- og voksenområdet ift. spiseforstyrrelser.
Praktisk
Tid: 19. juni 2025 kl. 8.30-15.00
Sted: Holmstrupgård, Holmstrupgårdvej 39, 8220 Brabrand
Tilmeldingsfrist: 5. juni 2025.
Pris: 3000,-, inkl. forplejning (Først-til-mølle)
48 ledige pladser
© 2025 Jysk Børneforsorg / Fredehjem – Designet af Aveo web&marketing